Međimurje: Nadzorom vozača mopeda i motocikla utvrđena 24 prekršaja

Objavljeno: 12.05.2014. 10:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Međimurska policija izvijestila je o akcijama koje je proteklih dana provela na cestama Međimurske županije.

Proteklog petka, 9. svibnja, u vremenu od 14 do 22 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec su na području Međimurske županije proveli preventivno-represivnu akciju "Nadzor vozača mopeda i motocikla".

Tijekom provođenja akcije utvrđena su ukupno 24 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od toga je kod vozača mopeda utvrđeno 8 prekršaja, i to u 3 slučaja nekorištenje zaštitne kacige, u 4 slučaja nepropisno korištenje svjetala u prometu, te jedan slučaj vožnje neregistriranim mopedom. Kod vozača motocikla utvrđeno je 6 prekršaja, od čega 2 vožnje pod utjecajem alkohola, 1 nepropisne brzine kretanja i 3 ostala prekršaja. Ostalim sudionicima u prometu za vrijeme provođenja akcije utvrđeno je 10 prekršaja.

Tijekom noći s 10. na 11. svibnja, u vremenu od 21 do 5 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske su, u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, proveli i operativnu akciju "Alkohol" u kojoj je utvrđeno ukupno 16  prekršaja, od čega 10 prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme kada je u organizmu prisutan alkohol, te 6 ostalih prekršaja. Najveća utvrđena koncentracija alkohola u organizmu, u količini od 2,50 g/kg, zabilježena je dana 11. svibnja u 1:05 sati u Istarskoj ulici u Čakovcu, kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Čakovca.

Inače, tijekom proteklog vikenda na prometnicama Međimurske županije dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća, od čega 6 s ozlijeđenim osobama, u kojima je 1 osoba teško ozlijeđena i 6 lakše, te 7 prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom. Prisutnost alkohola utvrđena je kod 3 sudionika prometnih nesreća, a najveća je, u koncentraciji od 2,05 g/kg, utvrđena kod vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće u Savskoj Vesi.

Komentari