Mladić iz Romskog naselja Parag u Međimurju napao je policijskog službenika na graničnom prijelazu Trnovec zadavši mu dvije ubodne rane preklopnim nožem. Policajac je na sreću samo lakše ozlijeđen, a napad će biti tretiran kao pokušaj ubojstva.

27-godišnjak romske nacionalnosti, policiji od prije poznat po nasilničkom ponašanju, u nedjelju je iz nepoznatog razloga odlučio posjetiti granični prijelaz Trnovec iako nije namjeravao prijeći granični prijelaz i prijeći u Sloveniju.

Bio je evidentno pijan te je ometao granične policajce u obavljanju dužnosti te građane koji su prelazili granični prijelaz u oba pravca.

Granični su ga policajci nekoliko puta zamolili da napusti područje graničnog prijelaza, što je on odbio učiniti, pa ga je 40-godišnji policijski službenik, koji je u tom trenutku bio voditelj smjene na graničnom prijelazu, priveo u prostorije graničnog prijelaza na prekršajnu obradu.

Alkotestiranjem je utvrdio da je 27-godišnjak pod utjecajem čak 2,55 promila alkohola te je pozvao policijsku ophodnju da ga udalje sa graničnog prijelaza.

No, u tom trenutku mladi je Rom doslovno poludio i iz odjeće izvadio skriveni preklopni nož kojim je policijskom službeniku zadao dvije ubodne rane.

Policijski službenik je zadržao prisebnost te je tjelesnom snagom svladao napadača i vezao ga lisicama.

Policajac je vozilom Hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da su ubodi nožem, na sreću, bili samo površinski, odnosno da je samo lakše ozlijeđen, ali je ipak zadržan na Odjelu kirurgije na promatranju preko noći.

Napadač koji mu je zadao dvije ubodne rane prilikom uporabe tjelesne snage i sredstava za vezivanje nije zadobio nikakve ozljede. PU međimurska ovaj slučaj tretira kao pokušaj ubojstva te će protiv počinitelja, koji je uhićen i zadržan u pritvoru, biti podnesena kaznena prijava.

Komentari

09.01.2012. 11:10h Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: ecakovec.hr