Međimurje: Pijana vozačica izazvala sudar pa sletjela s ceste

Objavljeno: 04.08.2014. 11:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Međimurska policija izvijestila je o prometnoj nesreći koja se u petak dogodila u Vukanovcu.

U petak, 1. kolovoza, oko 21:15 sati u Vukanovcu desila se prometna nesreća u kojoj 46-godišnja vozačica iz Vukanovca, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola u količini od 1,61 g/kg, brzinu kretanja nije prilagodila osobinama ceste i vidljivosti (zavoj i sumrak), zbog čega je vozilom u zavoju djelomično prešla na lijevu prometnu traku i lijevim bočnim dijelom vozila udarila u lijevi bočni dio vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 26-godišnjakinja iz Okruglog vrha.

Nakon udara, 46-godišnjakinja je izgubila nadzor nad vozilom i sišla izvan kolnika udesno gdje je udarila u rastuće drveće i betonske žardinjere obližnje kuće, pri čemu se je ozlijedila, te je vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su ozlijede lakše.

Inače, tijekom proteklog vikenda na cestama Međimurske županije dogodilo se devet prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene i šest s materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su u dva slučaja nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag također u dva slučaja, nepoštivanje prednosti i nepropisno pretjecanje i obilaženje, te ostale greške u preostale 3 prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod troje vozača osobnih automobila, od čega najveća, u koncentraciji od 3,15 g/kg kod 48-godišnjeg vozača motocikla iz Preloga, sudionika prometne nesreće u Cirkovljanu.

Tijekom proteklog tjedna dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća, od čega pet s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. Teško je ozlijeđen putnik u osobnom automobilu, a lakše dva vozača osobnih automobila i putnica u osobnom automobilu.

Komentari