Prema izvješću Policijske uprave međimurske, na području Međimurja proteklog su se vikenda dogodila dva požara na građevinskim objektima.

U subotu, 5. srpnja oko 11:30 sati u Malom Mihaljevcu, u Ulici Rade Končara, u obiteljskoj kući, izbio je požar u kojem su nagorjeli namještaj i stolarija. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Očevidom je utvrđeno da je požar nastao uslijed neispravnih instalacija na parnoj stanici za glačanje. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a o događaju će se podnijeti izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 6. srpnja oko 00:50 sati u Marofu, na štaglju u kojem se nalazilo sijeno u balama izbio je požar u kojem su štagalj i sijeno u potpunosti izgorjeli. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Martin na Muri.

Obavljenim očevidom isključeni su prirodni i tehnički uzrok požara, dok se poduzeta ljudska radnja ne može isključiti. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a o događaju će se podnijeti izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari

07.07.2014. 10:14h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger