Međimurje: Učestale krađe u ugostiteljskim objektima

Objavljeno: 15.05.2014. 09:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Policijska uprava međimurska izvijestila je o krađama koje su se dogodile proteklih dana na području Međimurja.

Tijekom noći s utorka na srijedu, u Donjoj Dubravi, nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u tri trgovine, dvije u vlasništvu poduzeća iz Donje Dubrave, u Ulici braće Radić i Ulici Rudija Šoštarića, te jednu na Trgu republike, koja je u vlasništvu poduzeća iz Čakovca.

U sva tri slučaja počinitelj je odustao i nije ništa ukrao, a materijalna šteta koja je nastala provaljivanjem u sva tri slučaja procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja će se podnijeti kaznene prijave Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U srijedu, 14. svibnja oko 2 sata, u Ulici Ivana Gorana Kovačića, u Lopatincu, maloljetnik s područja Međimurske županije je u ugostiteljskom objektu iskoristio nepažnju triju ženskih osoba, te im iz torbica koje su bez nadzora ostavile na separeu ukrao novac, bankovne kartice i mobitele.

Dio ukradenih predmeta podijelio je s drugim maloljetnikom s područja Međimurske županije, ali su brzo otkriveni i veći dio tih predmeta im je oduzet i vraćen vlasnicama. Protiv oba počinitelja podnijeti će se kaznene prijave Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

- Ovakve krađe u ugostiteljskim objektima česta su pojava i stoga skrećemo pažnju građanima da tijekom boravka u ugostiteljskim objektima svoje osobne stvari ne ostavljaju bez nadzora, već da ih imaju uz sebe ili ih povjere na čuvanje nekom od prijatelja za stolom - upozoravaju iz PU međimurske.

Napominju kako se to osobito odnosi na maturante, kao što je to i u ovom slučaju, koji svoje stvari ostavljaju bez nadzora, kako u ugostiteljskim objektima tako i na javnim prostorima na kojima se zadržavaju, stoga međimurska policija preporuča da bez posebne potrebe na maturalnim proslavama ne nose uz sebe bilo kakve vrjednije predmete koji im nisu nužno potrebni.

Komentari