Međimurska policija danas nadzire bicikliste i pješake

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.12.2013. 12:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Danas, 18. prosinca, tijekom dana, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec na području Policijske uprave međimurske provoditi će preventivno - represivnu akciju "Nadzor vozača bicikla i pravilnog kretanja pješaka".

S obzirom na pogoršanje stanja sigurnosti u cestovnom prometu tijekom studenoga 2013. godine i sve većeg stradavanja pješaka i vozača bicikla u prometu, pojačanim nadzorom prometa želi se povećati sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj obavezi obilježavanja spomenute kategorije sudionika u prometu reflektirajućim materijalima, ističu iz PU međimurske.

Međimurska je policija izvijestila i o rezultatima operativne akcije "Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga". Akciju su proveli policijski službenici Policijske uprave međimurske kroz redovnu službu u razdoblju od 9. do 15. prosinca, te tijekom noći s 14. na 15. prosinca u vremenu od 21 do 5 sati u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom.

Tijekom akcije utvrđena su ukupno 224 prekršaja, od čega 22 prekršaja upravljanja u vrijeme kada je u organizmu prisutan alkohol, 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja, te 200 ostalih prekršaja.

U vrijeme održavanja akcije u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom, utvrđeno je 17 prekršaja, od čega 12 prekršaja upravljanja vozilom kada je u organizmu prisutan alkohol, te 5 ostalih prekršaja.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u količini od 2,48 g/kg, zabilježena je kod vozača osobnog automobila, 40-godišnjaka iz Gornjeg Hraščana, dok prisutnost opojnih droga u organizmu vozača nije zabilježena.

Komentari