Međimurska policija i USKOK uhvatili krijumčare ljudi

Objavljeno: 05.06.2014. 14:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Policijski službenici Policijske uprave međimurske, u koordinaciji s USKOK-om, od siječnja 2014. godine provodili su kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba zbog sumnje u udruživanje za počinjenje više kaznenih djela vezanih uz krijumčarenje ljudi.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, sumnja se da su se oni povezali s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi i prebacivanjem osoba koje su preuzimali na širem području Grada Zagreba, u najmanje osam slučajeva organizirali i prebacili najmanje 29 državljana Turske i Sirije iz Republike Hrvatske na područje Republike Slovenije i dalje prema Austriji i Italiji, čime su svi okrivljenici pribavili protupravnu imovinsku korist u protuvrijednosti od najmanje 13.400 eura.

Migrante su preko državne granice prebacivali u osobnim vozilima i prevozili ih dalje do Austrije i Italije.  

U jutarnjim satima, 4. lipnja 2014. godine na području PU međimurske uhićene su četiri osobe, a na području PU zagrebačke jedna osoba, dok se jedna osoba nalazi na izdržavanju kazne zatvora. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu provedeno je i pet pretraga osoba, tri pretrage vozila i pet pretraga stana i drugih prostorija kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 12 mobilnih uređaja, 12 komada SIM kartica, jedno stolno računalo, četiri prijenosna računala i dva "tableta", te druga razna dokumentacija vezana uz opisana kaznena djela.

Sve uhićene osobe 4. lipnja predane su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke i danas, 5. lipnja, protiv šestero osumnjičenika USKOK-u je podnesena kaznena prijava.

Komentari