Međimurska policija kod dvojice mladića pronašla marihuanu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.04.2014. 15:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Policijska uprava međimurska izvijestila je o događajima koji su se kroz proteklih nekoliko dana dogodili na području Međimurja.

U četvrtak, 24. travnja u 21 sat, u Kolodvorskoj ulici u Kotoribi, policijski službenici zatekli su 19-godišnjaka iz Kotoribe, koji je kod sebe imao i dragovoljno predao jednu PVC vrećicu ispunjenu sadržajem zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine 2,4 grama, izvijestila je PU međimurska. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je drogu nabavio od jednog maloljetnika sa područja Međimurske županije, kojeg su policijski službenici u petak, 25. travnja u 6:50 sati zatekli u Kolodvorskoj ulici u Donjem Kraljevcu, a koji je kod sebe imao i dragovoljno predao jednu PVC vrećicu ispunjenu sadržajem zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu ukupne težine 4,2 grama.

Preliminarnim testiranjem oduzete biljne materije u oba slučaja dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost psihotropnih tvari. Prema maloljetniku će se podnijeti kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, a protiv 19-godišnjaka Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu.

U petak, 25. travnja u vremenu od 20:15 do 23:15 sati u Čakovcu, u Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj provalio je u spremište s plinskim bocama vlasništvo poduzeća iz Zagreba i ukrao plinske boce. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 26. travnja u vremenu od 10 do 18 sati u Čakovcu, u Ulici Ljudevita Gaja, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, gdje je ispremetao stvari i ukrao razni nakit i novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 27. travnja u vremenu od 18:10 do 18:15 sati, u Palovcu, u Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu vlasništvo poduzeća iz Varaždina i ukrao novac, cigarete i slatkiše. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 26. travnja oko 17:30 sati, u poljskom predjelu zvanom "Lešče" kod Goričana, izbio je požar na objektu za smještaj poljoprivrednih proizvoda, strojeva i životinja, uz kućicu za odmor vlasništvo 57-godišnjaka iz Goričana. U požaru su u potpunosti izgorjele dvije nadstrešnice i uskladištena slama, te razni poljoprivredni strojevi. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je požar izazvao vlasnik, dok se materijalna šteta cijeni na više desetaka tisuća kuna. Požar su gasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Goričana. O događaju će se dostaviti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 27. travnja oko 17:20 sati u Čakovcu, u Ulici Antuna Augustinčića, izbio je požar u kojem je u potpunosti izgorjelo drveno spremište u kojem su se nalazili trimeri, kosilica i razni vrtni alat, koji su pritom izgorjeli. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed nepažnje vlasnika koji je iz roštilja u PVC kantu za smeće koja se nalazila u drvenom spremištu ubacio pepeo sa neugaslim žarom, uslijed čega se kanta zapalila, a požar se proširio i na spremište. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. O događaju će se podnijeti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

- S obzirom da je pred nama doba godine u kojem građani češće, radi pripreme roštilja, lože u svojim dvorištima ili na otvorenom prostoru, apeliramo na njih da, poučeni ovim slučajem, tijekom loženja vatre vode brigu da se ona ne proširi na okolni prostor ili objekte, a nakon loženja u potpunosti ugase vatru i žar - ističu iz međimurske policije.

Komentari