U ponedjeljak, 28. travnja, u Strahonincu, u Čakovečkoj ulici, policijski službenici zaustavili su osobni automobil u kojem se kao putnik nalazio 31-godišnjak iz Sivice, koji im je dragovoljno predao maramicu ispunjenu sadržajem zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine 0,80 grama.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je drogu nabavio od 30-godišnjaka iz Strahoninca. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 30-godišnjak pri čemu je pronađena zelena biljna materija nalik na opojnu drogu marihuanu težine 3,5 grama, digitalna vaga te PVC smotuljak ispunjen bijelom praškastom materijom droge amfetamin tzv. "speed" težine 1,9 grama.

Preliminarnim testiranjem oduzete biljne materije u oba slučaja dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost psihotropnih tvari.

Protiv 30-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, a protiv 31-godišnjaka Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu.

Komentari

30.04.2014. 15:28h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija