Međimurska policija otkrila počinitelje krađa u Pribislavcu i Kotoribi

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 13.09.2013. 10:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Međimurska policija otkrila je počinitelje krađa koje su se početkom mjeseca dogodile u Pribislavcu i Kotoribi, a izvijestila je i o novoj krađi u Pušćinama.

U razdoblju od 1. do 12. rujna, u Pušćinama, u Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj je kroz otključana vrata ograde ušao u dvorište privatnog poduzeća, odakle je ukrao  nekoliko stotina kilograma lima i nekoliko tona čeličnih osovina.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđen je i drugi počinitelj kaznenog djela teške krađe koja je između 1. i 3. rujna ove godine izvršena iz obiteljske kuće u Ulici Antuna Mihanovića u Pribislavcu.

Odmah nakon izvršenja kaznenog djela uhvaćen je 18-godišnjak iz Pribislavca, a naknadno je utvrđeno da je drugi počinitelj dijete sa područja Međimurske županije. Oni su iz obiteljske kuće ukrali pribor za jelo, gitaru, unikatne upaljače, raznu odjeću i obuću, zidne satove, posuđe i aparat za varenje i vlasnika oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prema počiniteljima će se podnijeti kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.
          
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dvoje djece s područja Međimurske županije, tijekom noći s 7. na 8. rujna, u Kotoribi, u Ulici kralja Tomislava, počinilo tešku krađu sa zgrade javne ustanove, gdje su ukrali bakreni žlijeb za odvodnju oborinskih voda. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Prema počiniteljima podnijet će kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari