Međimurska policija traži čakovečkog "fantoma na biciklu"

Objavljeno: 18.06.2014. 17:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Međimurska je policija izvijestila o novom slučaju drske krađe koju je počinio lopov na biciklu.

Nakon što je u ponedjeljak u krugu čakovečke bolnice lopov, vozeći se biciklom, s vrata strgnuo ogrlicu starijoj ženi, takav se slučaj ponovio samo dan kasnije.

>> Čakovečki "fantom na biciklu" strgnuo s vrata ogrlicu starijoj ženi

Naime, u utorak, 17. lipnja oko 14:45 sati u Čakovcu, u Ulici Matice Hrvatske, nepoznati počinitelj je 59-godišnjakinji prilikom mimoilaženja s vrata strgnuo i ukrao ogrlicu vrijednu nekoliko tisuća kuna.

Prema izvješću Policijske uprave međimurske, počinitelj bi bio muška osoba starosti oko 16 godina, visine oko 180 cm, mršave tjelesne građe, obučen u tamno plave traper hlače i sivu majicu. Kretao se u društvu druge muške osobe iste starosti, visine oko 160 cm, obučen također u tamno plave traperice i sivu majicu.

Policija traga za počiniteljima te će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Međimurska policija također je izvijestila kako se dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je kazneno djelo teške krađe, tijekom noći s 12. na 13. svibnja, u Podbrestu, u Ulici Marka Kovača, počinio 28-godišnjak iz Orehovice koji je na gradilištu provalio u kontejner vlasništvo poduzeća iz Čakovca i ukrao produžni kabel, bušilicu, sjekiru, lopatu, te nekoliko litara benzina.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari