Međimurska policija traži pljačkaša trgovine u Čakovcu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.11.2013. 11:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 18. studenoga oko 18:40 sati, u Ulici Valenta Morandinija u Čakovcu, nepoznati muškarac ušao je u trgovinu poduzeća iz Čakovca te je uz prijetnju nožem od prodavačice zatražio da mu otvori kasu.

Kada je ona to učinila, iz kase je ukrao novac. Počinitelja su u izvršenju uočili građani koji su ga pokušali zadržati, ali se on otrgnuo i pobjegao.

Počinitelj bi bio:
- muška osoba starosti od 30 do 40 godina, visine oko 175 cm, srednje tjelesne građe, izrazito crvenog lica, obučen u zelenu jaknu, plave traper hlače i crne cipele, na glavi je nosio plavu vunenu kapu, a na rukama crne rukavice.                        

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Za počiniteljem policija intenzivno traga, te će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Međimurska policija zahvaljuje građanima koji su pokušali zaustaviti počinitelja iako u tome nisu uspjeli, te ovom prilikom poziva sve građane da u takvim situacijama reagiraju na isti način.

Naime, svaki građanin smije spriječiti bijeg osobe zatečene u kaznenom djelu za koje se progoni po službenoj dužnosti i zadržati je do dolaska policije. Smatra se da je osoba zatečena u kaznenom djelu kada je netko opazi u radnji kaznenog djela ili neposredno nakon izvršenja kaznenog djela pod okolnostima koje upućuju na to da je počinila kazneno djelo.

Komentari