Međimurska policija uhitila 30-godišnjaka zbog tri pokušaja ubojstva

Objavljeno: 16.06.2014. 11:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Policijska uprava međimurska je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu provela kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom iz Čakovca za kojeg se sumnja da je počinio tri kaznena djela.

Sumnja se da je on 4. svibnja 2008. godine u oko 22:20 sati u Ulici Mate Lovraka u Čakovcu pričekao nailazak osobnog vozila kojim je upravljala 42-godišnjakinja iz Čakovca i kada mu se vozilo približilo u njegovom smjeru ispalio najmanje dva streljiva od kojih je jedno probilo staklo na vozačevim vratima i ušlo u kabinu, a drugo je probilo prednji blatobran vozila. U vozilu se, uz vozačicu, kao putnik nalazilo i dijete, ali nijedno od njih nije ozlijeđeno.

Nadalje se sumnja da je on neutvrđenog dana u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Mate Lovraka u Čakovcu u ukrasnu živicu pored kućne terase stavio ručnu bombu koju je prethodno na neutvrđeni način osigurao da sa ne aktivira sve do 14. studenog 2013. godine kada je oko 16:35 sati eksplodirala dok je 38-godišnjak iz Ivanovca uređivao živicu. On je pri tome teško ozlijeđen.

Zbog sumnje da je time počinio dva kaznena djela "Ubojstvo u pokušaju" i jedno kazneno djelo "Teško ubojstvo u pokušaju" 30-godišnjak je uhićen u četvrtak, 12. lipnja i protiv njega je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu, a sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio mu je istražni zatvor.

Komentari