Dejan Čemerika (21) iz Palinovca, osumnjičen da je u ponedjeljak navečer zbog dugova ubio svog bratića Marija Čemeriku (31) doveden je u istražni centar Županijskog suda u Varaždinu.

Istragom je utvrđeno da je Dejan Čemerika (21) ubio svog bratića zbog duga od oko 100 tisuća kuna. Naime, volio je kockati, a novac za kocku posuđivao je od bratića. No, bratić ga je počeo tražiti da mu počne vraćati dugove, a on ga je odlučio ubiti.

>> Mladić priznao ubojstvo svog bratića

U ponedjeljak je namamio bratića Marija Čemeriku (31) na napušteno poljoprivredno zemljište na cesti između Podturna i Ferketinca i više puta ga ubo kuhinjskim nožem. Mario mu je uspio uzvratiti pa je zadobio potres mozga, a policajcima je ispričao da su ih napala tri muškarca.

No to se kasnije pokazalo kao laž. Policijski službenici su na mjestu događaja pronašli kuhinjski nož kojim je počinjeno ubojstvo i krim istragom utvrdili da je Mario u više navrata posuđivao novac Dejanu i da je nekoliko dana prije ubojstva od njega zatražio da mu novac vrati.

Uslijedilo je policijsko ispitivanje u sklopu kojeg su ubojici prezentirani dokazi protiv njega i on se pod snagom tih dokaza slomio i priznao zločin.


Komentari

29.04.2011. 16:48h Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX