Međimurski lopovi krali cijevi, mobitele, ali i papriku i krastavce

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 01.07.2013. 14:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Međimurja dogodilo se više krađa, javlja PU međimurska.

U noći s 27. na 28. lipnja, u poljskom predjelu zvanom "Peščenica", između Preloga i Svetog Križa, nepoznati počinitelj je s plantaže, vlasništvo Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva iz Podbresta, demontirao i ukrao više komada aluminijskih cijevi za navodnjavanje i aluminijske prskalice sa nosačima.

U petak, 28. lipnja od 22 do 22:30 sati, u Domašincu, u Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je preskočio ogradu dvorišta i na vrtu provalio u plastenik, vlasništvo Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva, odakle je ukrao papriku i krastavce.

U subotu, 29. lipnja od 17 do 18:30 sati, u Donjem Kraljevcu, u Kolodovorskoj ulici, nepoznati počinitelj je na nogometnom igralištu iskoristio kraću odsutnost djeteta, te mu je iz džepa prsluka ostavljenog na biciklu ukrao mobilni telefon.

U nedjelju, 30. lipnja od 2:45 do 3:30 sati, u Strahonincu, u Dravskoj ulici, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost muškarca iz Dragoslavca, te mu je sa klavijatura na kojima je svirao, ukrao mobilni telefon.

Tijekom noći s 29. na 30. lipnja, u Hemuševcu, u Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao nezaključani bicikl vlasništvo muškarca iz Selnice.

Materijalna šteta u svakom od ovih slučajeva procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se  podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 29. lipnja od 9 do 12 sati, u predjelu zvanom "Hrašćanska šuma", u blizini Gornjeg Hrašćana, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil vlasništvo muškarca iz Mačkovca, odakle je ukrao ribički štap, sunčane naočale i domaći novac.

U nedjelju, 30. lipnja od 13 do 13:35 sati, u Čakovcu, u Strosmayerovoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u podrumsku prostoriju zgrade, te je ukrao električni produžni kabel i nekoliko PVC vreća ispunjenih plastičnim bocama.  

U ove dvije krađe materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

 

Komentari