Međimurski policajci nastavljaju s uhićenjima napadača svojih kolega

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.02.2014. 11:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Policijska uprava međimurska oglasila se priopćenjem vezano uz napad na policajce u romskom naselju kod Pribislavca, a na koji je jučer upozorio Sindikat policije Hrvatske - Glavna podružnica PU međimurske.

>> Skupina Roma napala i pretukla policajce

Prema priopćenju PU međimurske, u ponedjeljak, 17. veljače oko 16:05 sati, u Pribislavcu, u Livadarskoj ulici, dvojica policijskih službenika Policijske uprave međimurske u ophodnji uočili su 19-godišnjaka iz Pribislavca kojeg je potrebno uhititi, jer je protiv njega Općinski sud u Čakovcu izdao Rješenje o istražnom zatvoru.

Kad je primijetio policijske službenike on je počeo bježati, a policijski službenici krenuli su za njim. Nakon 20 metara on se spotaknuo i pao na tlo, a kada su mu policijski službenici prišli počeo se opirati i nogama udarati policijske službenike, radi čega su oni prema njemu primijenili sredstva prisile.

U tom trenutku napala ih je grupa nepoznatih muških osoba koji su ih povlačili za odoru, odgurivali i udarali, što je 19-godišnjak iskoristio i uspio se osloboditi i pobjeći, a i ostali su se razbježali. Policijski službenici u napadu su lakše ozlijeđeni.

Kada se policijskim službenicima naknadno pridružila još jedna ophodnja, uspjeli su uhititi dvojicu počinitelja, 20-godišnjaka i maloljetnika iz Pribislavca, ali su pritom ponovo napadnuti od strane nepoznatih osoba koje su na njih bacale kamenje. Jedan kamen pritom je pogodio jednog od policijskog službenika u glavu i lakše ga ozlijedio.

Nakon kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je pušten na slobodu, dok je protiv maloljetnika podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu radi kaznenog djela "prisile prema službenoj osobi" i on je doveden sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor, nakon čega je predan u zatvor u Varaždinu.

Danas, 19. veljače radi istog kaznenog djela uhićena su još dvojica počinitelja, 21-godišnjak i 27-godišnjak iz Pribislavca koji će tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku i potom dovedena sucu istrage s prijedlogom da im se odredi istražni zatvor.

Policija i nadalje traga za 19-godišnjakom i preostalim počiniteljima protiv kojih će također po dovršetku kriminalističkog istraživanja podnijeti kaznene prijave Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja i po njegovom okončanju javnost će biti obaviještena o dodatnim činjenicama, stoji u priopćenju međimurske policije.

Komentari