Međimurski policajci razbili lanac preprodaje marihuane

Objavljeno: 07.05.2012. 10:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Međimurski policajci uhitili su četiri dilera marihuane iz Čakovca, Nedelišća i Mačkovca. Sumnja se da su u više navrata u proteklih šest mjeseci preprodali tu drogu u količinama od 5 do 50 grama.

Radi se o 38-godišnjaku iz Čakovca, 29-godišnjaku iz Mačkovca, 30-godišnjakinji iz Nedelišća i 29-godišnjakinji iz Mačkovca. Mozak operacije bio je 38-godišnjak iz Čakovca za kojeg se osnovano sumnja da je u proteklih šest mjeseci u više navrata prodao marihuanu u količini od 5 do 50 grama po cijeni od 30 do 70 kuna za gram.

Preprodaju je vršio samostalno ili u suradnji s troje spomenutih osoba koje su između ostalog davale prostorije za konzumaciju droge, te pronalazili krajnje kupce za organizatora preprodaje. Zaradu su međusobno dijelili, a također su zajednički financirali nabavku opojne droge od nepoznate osobe.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Varaždinu izvršene su pretrage prostorija, vozila i osoba u Čakovcu, Mačkovcu i Nedelišću kojom prilikom je oduzeto nekoliko mobilnih uređaja, vaga za precizno mjerenje, prijenosno računalo, 2,8 grama opojne droge marihuane i 25 komada sadnica biljke indijske konoplje.

Protiv svo četvero počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Komentari