Međimurje: Trojica uhićena zbog marihuane vrijednosti 35 tisuća kuna

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.01.2013. 12:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U srijedu, 23. siječnja oko 22 sata, ispred benzinske postaje u Sv. Križu u  akciji policijskih službenika Grupe kriminaliteta droga, Službe kriminalističke policije te temeljne i granične policije zaustavljano je osobno vozilo čakovečkih registracijskih oznaka, ali se vozač nastavio kretati po parkiralištu te se zaustavio s stražnje strane benzinske postaje.

Iz vozila su izašle tri muške osobe te su se pokušale udaljiti, u čemu su ih policijski službenici spriječili i zadržali. Prilikom provjere identiteta, utvrđeno je da se radi o osobama iz Pribislavca, starosti 25, 23 i 20 godina.  Kod vozila je pronađena odbačena PVC vrećica u kojoj se nalazio paket ispunjen zelenom biljnom materijom ukupne težine 511,5 grama, za koju je vještačenjem utvrđeno da se radi o marihuani.

Trojica muškaraca su uhićena i dovedena u prostorije PU Međimurske. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 25-godišnjak marihuanu tog dana kupio na području grada Zagreba s ciljem njezine neovlaštene distribucije konzumentima s područja Međimurja.

U četvrtak, 24. siječnja temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga vozila, gdje je pronađen cvjetni vrh biljke indijske konoplje, težine 0,3 grama.

Protiv 25-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga, a protiv 23-godišnjaka kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo omogućavanja trošenja droga.

Vrijednost pronađene droge u uličnoj distribuciji dostigla bi cijenu od oko 35 tisuća kuna.

Komentari