detalji iz dorh-a

Mercedesom krenuo pretjecati kolonu, naletio na auto. U nesreći četvero teško ozlijeđenih

Objavljeno: 08.08.2023. 08:24

Zadnja izmjena: 08.08.2023. 08:32

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 31. srpnja 2023., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1971.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Prema informacijama iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 52-godišnjak 17. kolovoza 2022., u Varaždinu, na državnoj cesti D2, upravljajući osobnim automobilom marke Mercedes njemačke registarske oznake, započeo pretjecati kolonu vozila bez prethodne provjere prometne situacije i prešao vozilom na lijevu prometnu traku iako su njome nailazila vozila iz suprotnog smjera.

Prednjom stranom svog vozila udario je u prednju stranu osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnjak, a to je vozilo zbog udara odbačeno unatrag i stražnjom stranom udarilo u prednju stranu osobnog automobila kojim je upravljala 37-godišnjakinja. 

U prometnoj su nesreći osobito teške ozljede zadobili 20-godišnji suputnik u vozilu 47-godišnjaka i 16-godišnji suputnik u okrivljenikovom vozilu, dok su teške ozljede zadobili 47-godišnjak i 14-godišnja suputnica u okrivljenikovom vozilu.

Komentari