Milanu Horvatu određeno zadržavanje od 48 sati

Objavljeno: 24.08.2011. 18:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu – Stalne službe u Koprivnici odredio je Milanu Horvatu, suvlasniku varaždinske FIMA Grupe, zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Horvat, kojem se trenutno sudi i zbog sudjelovanja u aferi „Spice“, je osumnjičen za zlouporabu položaja u gospodarskom poslovanju. Potvrdio nam je to glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.

Horvat je uhićen u srijedu ujutro u prostorijama svoje tvrtke u Vrazovoj ulici u Varaždinu, a prema neslužbenim informacijama sumnjiči ga se da je preko tvrtki FIMA Grupa i Pluris ostvario protupravnu imovinsku korist.

Riječ je o vrlo visokom iznosu, navodno o čak 50 milijuna kuna, no glasnogovornik Pavlic nije nam to mogao potvrditi. Uz Horvata uhićena je još jedna osoba no odvjetništvo za nju nije tražilo pritvor te je puštena na slobodu.

Državno odvjetništvo tražilo je da se Horvatu odredi pritvor po svim pritvorskim osnovama, odnosno zbog osobito teških okolnosti djela, zbog mogućnosti ponavljanja djela i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, no istražni je sudac prihvatio samo opasnost od utjecaja na svjedoke kao pritvorsku osnovu.

Komentari