Milijuni nestali u Štrigovi: Je li SDP-ovka Karina Zamuda pobjegla iz zemlje?

Objavljeno: 07.07.2012. 19:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Emedjimurje.hr

Dvadesetak kaznenih prijava, a očekuje se da će ih biti mnogo više, podneseno je ovih dana protiv vlasnice mjenjačnice Karina u međimurskom selu Štrigovi. Prijave protiv Karine Zamude (35), za kojom je policija zbog višemilijunske prijevare raspisala tjeralicu, podnijeli su mještani više sela, no policiji se javljaju i prevareni iz Bjelovara, Zagreba..., piše Emedjimurje.hr.

Novac navodno traže i mještani slovenskih sela, od Štrigove udaljenih samo nekoliko kilometara, pa bi neobična priča o odbjegloj vlasnici mjenjačnice koja je, navodno, posuđivala i primala novac od uglednih mještana, poduzetnika, pa i svećenika, zarađujući na tečaju i kamatama, mogla biti i međunarodna.

K. Zamuda u subotu je, vele susjedi, u mjenjačnici imala neuobičajeno mnogo mušterija. Vrata je zaključala oko podneva i otišla. Klijente koje je pozvala da u ponedjeljak dođu po novac koji im duguje, dočekala su zaključana vrata i obavijest da je na – bolovanju.

Jedan od aktera emisije "Ljubav je na selu" dao 15.000 eura

Nastala je panika. Proširila se vijest da je nestala i da se ne javlja na pozive. Izbrisala je i profil na Facebooku. Izgubio joj se svaki trag. Priča se da je pobjegla sa 41-godišnjim muškarcem. Iz dana u dan policija zaprima kaznene prijave.

Možemo samo potvrditi da je dosad stiglo 18 prijava i cijeli je slučaj u fazi kriminalističkih istraživanja. Intenzivno tragamo za vlasnicom mjenjačnice kako bi s njom obavili informativni razgovor – veli glasnogovornik PU međimurske Krunoslav Gosarić.

Neslužbeno, vlasnica je posuđivala novac mještanima, a i uzimala ga na polog obećavajući visoke kamate. Uzimala je i novac kako bi ga mijenjala u eure.

Među njima je, navodno, i jedan od aktera emisije “Ljubav je na selu”, koji je vlasnici posudio 15.000 eura, a ona mu je obećala 3000 eura kamata. Nazvali smo i jednog vinara koji se spominje.

Članica SDP-a

Istina, dao sam joj neki novac da mi ga promijeni u eure, ali ne bih govorio o tome. Ja nisam među onima koji su je prijavili jer je riječ o manjem iznosu – kaže vinar iz Železne Gore.

Na poslovnim stranicama Zadruge piše da je vlasnica mjenjačnice Katarina Zamuda, no u Štrigovi kažu da Katarina ne postoji te da je ime vlasnice Karina. Dodaju i da je 12 godina poslovala dobro i da nikad nije bilo problema.

Predsjednica je Mjesnog odbora Jalšovca pokraj Štrigove. Na stranicama SDP-a navodi se da je zamjenica predsjednika općinske organizacije Stanislava Rebernika, koje je i općinski načelnik.

Komentari