tragedija u breznici

Ministar Beroš o posljednjim informacijama o nesreći: U Varaždinu je 11 osoba

Objavljeno: 06.08.2022. 12:49

Zadnja izmjena: 06.08.2022. 12:49

Jutros oko 5:40 sati u Breznici autobus poljskih registracijskih oznaka na autocesti kod Brezničkog Huma sletio je s kolnika, uslijed čega je 12 osoba poginulo, dok je 31 osoba ozlijeđena, a povodom toga sazvana je konferencija za medije minstra Vilija Beroša kod Opće bolnice Varaždin.

Podsjetimo, u autobusu koji je iz okolice Varšave krenuo na put za Međugorje smrtno je stradalo ukupno 11 osoba, dok je jedna osoba naknadno preminula, a 31 osoba je ozlijeđena te prevezena u bolnice u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu. Sam uzrok nesreće još se utvrđuje, a na konferenciji za medije rečeno je kako je 19 teško i 12 lakše ozlijeđenih osoba.

- U Varaždinu je smješteno 11 osoba: pet s teškim ozlijedama te šest lakše ozlijeđenih putnika. U Čakovcu su dvije lakše ozlijeđene bolesnice, a u KBC Rebro šest bolesnika. Jedna osoba je preminula tijekom obrade, a kod kod jedne ženske osobe traje operacija jer se radi o višestrukim ozlijedama. U KBC Sestre milosrdnice nalazi se osam bolesnika: četvero u jedinici intenzivnog liječenja, dvoje u operacijskoj sali te dvoje u obradi. U Kliničkoj bolnici Dubrava imamo još dvojicu muškaraca i četiri ženske osobe s teškim ozlijedama, a u tijeku su dvije operacije - rekao je Beroš.

Dodao je kako je prva ekipa hitne pomoći pristigla na teren bila ona iz Novog Marofa, a pritom je zahvalio svim žurnim službama na brzoj reakciji.

- Svi su bolesnici promptno zbrinuti. Ovim putem zahvaljujem svima koji su promptno prekinuli svoje godišnje odmore i priskočili u pomoć, kao i svim djelatnicima svih žurnih služba. U ovom trenutku radimo sve što je moguće kako bismo zbrinuli sve ozijeđene, a danas ću obići sve bolnice u kojima su oni smješteni - rekao je Beroš.

Komentari