Završen očevid nesreće

Božinović podnio izvještaj nakon završenog očevida: 12 poginulih, 32 ozlijeđena

Objavljeno: 06.08.2022. 16:38

Zadnja izmjena: 06.08.2022. 16:54

U strašnoj nesreći na autocesti A4, u kojoj je jutros sletio autobus iz Poljske 12 je osoba poginulo, a 32 se nalaze na liječenju u više bolnica.

Upravo je završen policijski očevid, te je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite RH iznio prve rezultate.

- Završen je očevid na mjestu nesreće zamjenica državnog odvjetništva ovdje u Varaždinu i ona će odlučiti o daljnjim radnjama. Može naložiti daljnje vrste vještačenja a sve u cilju utvrđivanja uzroka koji su doveli do ove prometne nesreće. Autobus je odvezen na osigurano parkirni prostor, a što se tiče stvari putnika one su pohranjene u prostorije PU varaždinske. Tamo će se izdavati osobama, kako budu dolazili zahtjevi i od službenih institucija. Uz sve koji su se uključili u saniranje posljedica nesreće uključili su se i poljski policijski službenici koji su od ranije u Hrvatskoj u sklopu našeg programa, kojeg provodimo svako ljeto Hrvatska sigurna turistička destinacija. Oni su ovdje kako bi olakšali komunikaciju sa preživjelima i na usluzi Veleposlanstvu Republike Poljske u prikupljanju svih obavijesti koje su u ovom trenutku nužne. Uspostavljena je stalna komunikacija između PU varaždinske OKC-a Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva vanjskih poslova i poljskog Veleposlanstva. Uspostavljena je psihološka pomoć u organizaciji CK Varaždinske županije za unesrećene ali i pripadnike žurnih služni koji su prvi izašli na mjesto nesreće, što je samo po sebi, s obzirom na veličinu tragedije, šokantno za svaku osobu, dodao je Božinović.

U autobusu su bile 44 osobe, 42 putnika  i 2 vozača, a trenutno na liječenju su 32 osobe, a 12 osoba su smrtno stradale.

Što se tiče ozlijeđenih u varaždinskoj se bolnici nalazi 11 osoba, od kojih su pet u intenzivnoj, tri na neurokirurgiji i tri na traumatologiji. Dvoje pacijenata je operirano, a kod dvoje se ugrađuju torakalni drenovi . Nijedan od pacijenata nije u životnoj opasnosti i svi su stabilno, izvijestio je ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak.  

Komentari