prevara

Varaždinka bila uvjerena da čini veliku uslugu UN-ovcu u misiji u Ukrajini pa ostala bez brda novca

Objavljeno: 02.05.2023. 11:05

Zadnja izmjena: 02.05.2023. 11:46

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 45-godišnjakinje da je prevarena od strane nepoznatih osoba.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, ona je, prema prijavi, unatrag dva mjeseca na jednoj društvenoj mreži stupila u kontakt s navodno muškom osobom koji se predstavio kao zaposlenik UN-a u misiji u Ukrajini. Navedeni joj je u kontaktu rekao da je tijekom misije pronašao veću količinu novca koju mora dostaviti u Hrvatsku te je zamolio da njoj pošalje paket koji će mu sačuvati, dok će je on po povratku iz Ukrajine nagraditi za tu uslugu.

Kako prijaviteljica nije posumnjala u navedene tvrdnje, pristala je na dogovor, nakon čega je isti zatražio da stupi u kontakt s osobama iz dostavnog trgovačkog društva (za koje je naknadno utvrđeno da je nepostojeće) te s njima dogovori transport paketa. Radi raznih davanja i troškova dostave, tom je trgovačkom društvu u više navrata izvršila transakcije sa svog računa u ukupnom iznosu od oko 10.200 eura.

Nakon zadnje transakcije isti su prekinuli svaku komunikaciju s njom te smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari