Mještanima je prijetio i svi su ga se bojali, a onda je nasmrt pretukao 60-godišnjeg prijatelja

Objavljeno: 10.06.2013. 16:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček

Sinoć, 9. lipnja u Gornjoj Voći odvijala se prava drama. Mještane tog, inače mirnog mjesta, šokirala je vijest o incidentu koji se dogodio u jednoj obiteljskoj kući. Naime, između dvojice donedavno dobrih prijatelja došlo je do kobne svađe koja je, nažalost, završila tragično. 

>> Muškarac preminuo u bolnici od ozljeda zadobivenih u tučnjavi

Cijela priča odvijala se u obiteljskoj kući 45-godišnjeg muškarca s invaliditetom I. Ž. kojem je tog dana u posjetu došao 60-godišnji prijatelj S. Ž. 

Voćanci I. Ž. opisuju kao osobu koja je već dugo u selu poznata kao problematična, neugodna osoba, sklona konfliktima i alkoholu.

- On je čovjek koji mještanima konstantno bezrazložno prijeti i svi ga se boje - rekla je sumještanka.

Mještani tvrde kako je tog dana S. Ž. došao posjetiti I. Ž. te je uslijed verbalnog okršaja došlo i do fizičkog obračuna u kojem je smrtno stradao S. Ž. 

- Moj sin M. Ž. išao je u šetnju s djecom, pa je odlučio posjetiti bolesnog I. Ž. (koji inače živi sam) da provjeri kako je. Kada je ušao u kuću, imao je što vidjeti. Na podu je u lokvi krvi bespomoćno ležao S. Ž. kojeg u početku nije ni prepoznao, a pokraj njega na kauču sjedio je I. Ž. Sin je odmah nazvao hitnu pomoć i policiju - rekla je majka muškarca koji je prvi naišao na mjesto nemilosrdnog događaja.

Svi Voćanci složni su u jednom. Preminuli muškarac S. Ž. bio je mirna osoba, nesklona konfliktima, uvijek spremna pomoći.  

Prema službenom policijskom izvješću, cijeli incident se odvijao ovako:

Policijski službenici policijske postaje Ivanec u suradnji s policijskim službenicima grupe općeg kriminaliteta Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 45 godina zbog sumnje da počinio kazneno djelo ubojstvo na štetu 60-godišnjaka.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičenik, 9. lipnja oko 17 sati u obiteljskoj kući u mjestu Gornja Voća pod jakim utjecajem alkohola ušao u fizički obračun sa susjedom starosti 60 godina, kojem je fizičkom snagom i tupotvrdim predmetom nanio tjelesne ozljede u predjelu glave i trupa. Isti je po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je u 21.05 sati zbog zadobivenih ozljeda preminuo.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku a Županijskom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

Komentari