Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 22-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela razbojništva, dva kaznena djela pokušaja razbojništva i kaznenog djela prijetnje.

Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak 10. ožujka 2016. oko 19,30 sati u Hallerovoj aleji u Varaždinu, prišao s leđa slučajnoj prolaznici, uperio u nju plinski pištolj i zatražio da mu preda novac uz prijetnju da će ju ubiti, pa mu je ona predala 50 kuna.

Također osnovano se sumnja da je  neposredno prije toga na prostoru Parka mladih uhvatio jednog maloljetnika rukom za vrat i prislonio mu pištolj uz glavu, a u dvojicu uperio pištolj tražeći da mu predaju novac, pa mu je jedan maloljetnik predao vrećicu grickalica koju je držao, dok je jednom maloljetniku bez ikakvog povoda prislonio pištolj uz glavu i rekao mu da će ubiti njega i njegove prijatelje.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv 22-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ključne riječi: prijetnja ubojstvom, ubojstvo,

Komentari

23.03.2016. 18:02h Zadnja izmjena: 23.03.2016. 18:41

Foto: ilustracija