Mladić koji je ubio oca hospitaliziran na psihijatriji, određen mu istražni zatvor

Objavljeno: 16.07.2012. 16:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Mladić (24) koji je u petak poslijepodne zadavio svog oca (66) u njihovoj obiteljskoj kući u Križanićevoj ulici u Varaždinu u subotu je hospitaliziran u varaždinskoj bolnici jer mu se pogoršalo psihičko stanje. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog ubojstva te mu je određen istražni zatvor.

>> Susjedi tvrde: Kada je bio pijan otac je često maltretirao sina, koji je očito ‘pukao’

Mladi ubojica je u petak poslijepodne sam nazvao policiju i priznao svoje djelo te je odmah nakon toga uhićen.

U subotu mu se, kako navodi varaždinska policija, pogoršalo psihičko stanje te je prevezen u varaždinsku bolnicu gdje je bio pod nadzorom policijskih službenika sve do nedjelje kada je ispitan od strane Županijske državne odvjetnice te su brigu o njemu preuzeli službenici Ministarstva pravosuđa.

Mladiću to navodno nije prvi put da je zaprimljen u bolnicu zbog lošeg psihičkog stanja. Neslužbeno smo doznali da se svojedobno sam prijavio u Psihijatrijsku bolnicu u Vrapču te da je tamo proveo nekoliko mjeseci.

Županijsko državno odvjetništvo navodi da je protiv mladića otvorena istraga zbog osnovane sumnje da je u petak, u kuhinji kuće u kojoj prebiva, u stanju akutnog duševnog rastrojstva ubio svog oca.

U varaždinskoj policiji potvrdili su nam i da su u proteklih nekoliko godina i otac i sin nekoliko puta bili prijavljivani zbog obiteljskog nasilja, a o problematičnom odnosu oca i sina posvjedočili su nam i njihovi susjedi i poznanici ističući da je otac bio sklon alkoholu te da je u tom stanju često izazivao sukobe sa sinom.

Ti nesređeni obiteljski odnosi i netrpeljivost u petak poslijepodne rezultirali su tragedijom kada je mladić nakon kratke svađe uhvatio oca za vrat i zadavio ga. 

Komentari