'serijski kradljivac parfema'

Strpao parfeme vrijedne 30-ak tisuća kuna u vrećicu koja je nakraju - pukla

Objavljeno: 11.05.2022. 08:44

Zadnja izmjena: 11.05.2022. 08:46

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 5. svibnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2001.) zbog počinjenih kaznenih djela razbojničke krađe, teške krađe i oštećenja tuđe stvari.

  • Ukrao parfeme za 3.000 kuna: Kako stoji na stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, okrivljenog se 21-godišnjaka tereti da je 1. veljače 2022., u prodavaonici u trgovačkom centru kraj Varaždina, s polica počeo uzimati bočice parfema te ih je nastavio uzimati i kada su mu prišle zaposlenice kako bi ga spriječile u krađi, a potom se udaljio odnoseći otuđene parfeme (vrijednost veća od 2.900 kuna).
  • Nastavio krasti, odgurnuo zaposlenicu, pukla mu vrećica: Nadalje stoji kako se osnovano sumnja da je zatim, u drugoj prodavaonici, s polica uzeo parfeme u vrijednosti većoj od 26.000 kuna te krenuo prema izlazu, ali su ga zaposlenice pokušale spriječiti, no okrivljenik je snažno odgurnuo jednu zaposlenicu pri čemu mu je pukla vreća i pala na pod pa je napustio prodavaonicu bez parfema.
  • Ukrao još parfema za 30.000 kuna u Karlovcu: DORH navodi i kako se okrivljenika tereti da je 31. siječnja 2022., u prodavaonici u trgovačkom centru u Karlovcu, s polica uzeo parfeme u vrijednosti većoj od 30.000 kuna i krenuo prema izlazu, no zaustavila ga je zaposlenica koju je on potom više puta udario rukom i snažno odgurnuo te uspio pobjeći odnoseći sa sobom parfeme.

Također stoji kako se okrivljeniku stavlja na teret i da je 8. veljače 2022., nakon uhićenja u Varaždinu, u prostoriji policijske postaje rukama uhvatio metalnu cijev na vratima i iščupao vrata iz okvira.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari