javlja policija

Mladić u Varaždinu na električnom romobilu srušio 78-godišnju ženu

Objavljeno: 01.09.2022. 09:33

Zadnja izmjena: 01.09.2022. 09:35

Foto: Ilustracija

U utorak, 30. kolovoza oko 8.45 sati u ulici Braće Radić u Varaždinu, u prometnom je događaju na cesti, ozlijeđena 78-godišnja žena.

Do ozljeđivanja je došlo na način što je 19-godišnjak upravljao električnim romobilom, nogostupom ulice Braće Radić. U jednom je trenutku desnom bočnom stranom romobila udario u pješakinja koja se kretala istim nogostupom u suprotnom smjeru. Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik te je naknadno zbog zadobivenih ozljeda zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Apel iz policije

Podsjećamo da su vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni za vrijeme vožnje, na glavi nositi propisanu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, da su se dužni kretati u prvom redu biciklističkim površinama, a u slučaju da one ne postoje, mogu se kretati i pješačkim površinama, a izuzetno i kolnikom na županijskim, lokalnim i nerazvrstanim cestama na kojima nije brzina kretanja dopuštena više od 50 km/h. Također, u slučaju kretanja prometnim površinama, dužni su brzinu kretanja prilagoditi osobinama i stanju na istima te posebnu pozornost obratiti na pješake koje ne smiju ugrožavati

Komentari