Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1993.) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode i nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prisile prema službenoj osobi.

Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnjak od svibnja 2015. godine u stanu i kući u okolici Varaždina, u prisutnosti svog sina (2014.) omalovažavao, vrijeđao i fizički napadao svoju suprugu te joj prijetio da će ju ubiti, a tijekom 2018. godine u više navrata prisiljavao ju na spolne odnose protiv njezine volje. Također se osnovano sumnja da 26-godišnjak 6. siječnja 2019. nije zaustavio svoje vozilo nakon što su mu policijski službenici dali svjetlosne znakove da se zaustavi, već je nastavio vožnju i vozilom udario u dva zaustavljena policijska vozila te ih oštetio, a je jedan policijski službenik zadobio tjelesne ozljede.

Državno odvjetništvo je odredilo osumnjičeniku mjere opreza udaljenja iz doma, zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja i održavanja veze s određenim osobama zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. 

Komentari

10.01.2019. 20:20h Zadnja izmjena: 11.01.2019. 08:24

Foto: Ilustracija