Motociklist sletio s ceste i poginuo u Poljani Biškupečkoj

Objavljeno: 24.01.2012. 12:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Neuobičajeno toplo vrijeme na prometnice je, neuobičajeno za ovo doba godine, izmamilo i motocikliste. Na žalost, već se dogodila i prva prometna nesreća sa smrtnom posljedicom u kojoj je sudjelovao vozač motocikla.

48-godišnji motociklist poginuo je naime u prometnoj nesreći koja su u ponedjeljak oko 14 sati dogodila u mjestu Poljana Biškupečka kraj Varaždina. Izgubio je nadzor nad motociklom i sletio s ceste te udario u dvorišnu ogradu.

M.D. (48) je upravljao motociklom Varaždinskom ulicom u smjeru jugozapadne obilaznice grada Varaždina te je u blagom lijevom zavoju izgubio nadzor nad upravljačem i sletio s ceste te udario u dvorišnu ogradu.

Tom je prilikom pao s motocikla i zadobio ozljede zbog kojih mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. No, dva i pol sata kasnije od zadobivenih je ozljeda preminuo. Riječ je o prvoj smrtno stradaloj osobi na prometnicama Varaždinske županije u 2012. godini.

Obzirom da je zbog vremenskih uvjeta već sada povećan broj mopeda i motocikala na prometnicama, policija skreće pozornost motociklistima da prilikom upravljanja prilagode brzinu osobinama i stanju ceste te da poštuju sve prometne propise.

Policija skreće pozornost i vozačima bicikla kojih je također znatan broj u prometu da prilikom upravljanja biciklom obavezno koriste reflektirajuće prsluke i svjetla na biciklima, obzirom na uvjete smanjene vidljivosti.

Komentari