Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno trinaest prometnih nesreća i to pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 6. lipnja oko 17:15 sati u Varaždinskoj ulici u Cargovcu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 30 godina upravljao je mopedom odvojkom Varaždinske ulice iz smjera Zamlače u smjeru Varaždinske ulice, gdje je dolaskom do raskrižja s Vukovarskom ulicom, odnosno cestom iste važnosti nije propustio bicikl kojim je upravljao 61-godišnjak, a koji je naišao s njegove desne strane uslijed čega je u raskrižju došlo do udara prednjeg dijela mopeda u prednji lijevi bočni dio bicikla. Biciklist je od jačine udara pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Muškarac starosti 28 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 6. lipnja oko 21:50 sati, u ulici Braće Radić u Varaždinu. On je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.51 g/kg iz smjera Gojanca u smjeru raskrižja s ulicom Stanka Vraza. Dolaskom do raskrižja s ulicom Franje Galinca nije se držao obveza i zabrana izraženih postavljenim prometnim znakovima, koje je zaobišao i ušao ravno na gradilište rekonstrukcije raskrižja ulice Braće Radića i Ratimira Hercega zadržavajući smjer kretanja, gdje je na broju 55 na iskopanom dijelu ceste pao s motocikla i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će mu biti okvalificirane naknadno.

U subotu, 7. lipnja oko 15:10 sati na županijskoj cesti između mjesta Mali Bukovec i Kapela Podravska dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 78 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Malog Bukovca u smjeru Kapele Podravske. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je vozilom skrenuo u desno van kolnika i sletio u cestovni jarak gdje je prednjom stranom vozila udario u nadzemni hidrant. Od udarca je isti zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Koprivnica. Ozljede su mu okvalificirane kao lakše.

U nedjelju, 8. lipnja oko 11:20 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Osobnim vozilom je upravljao muškarac starosti 62-godine iz smjera centra grada u smjeru Gospodarske ulice, gdje je dolaskom do semaforiziranog raskrižja s Gospodarskom ulicom ušao u raskrižje na zeleno svijetlo na semaforu i vršio skretanje u lijevo, a da nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 25-godišnjak, a koji je ušao u raskrižje na upaljeno zeleno svijetlo na semaforu i zadržavao smjer kretanja. Tom prilikom je došlo do udara oba vozila. Ozljede su zadobili putnici u vozilima starosti 69 godina, 54 godine, 22 godine i 79 godina, kao i 25-godišnji vozač. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će im biti okvalificirane naknadno.

U nedjelju, 8. lipnja oko 12:40 sati u mjestu Cerje Nebojse dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen muškarac starosti 24 godine. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.40 g/kg iz smjera Koškovca u smjeru Maruševca. Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je vozilom prešao u desno na meki teren i prednjim dijelom vozila naletio na betonski most. Vozač je zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Komentari

09.06.2014. 12:14h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27