MUP: Pritužbe pokojnog policajca većim dijelom neutemeljene

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 30.01.2013. 10:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je priopćenje s rezultatima istrage o pritužbama mladog međimurskog policajca Dine Molnara koji se nedavno ubio.

Naime, krajem prošle godine mladi je policajac iz PP Mursko Središće Unutarnjoj kontroli MUP-a podnio pritužbu zbog mogućih nezakonitih radnji i propusta pojedinih rukovoditelja i policijskih službenika PU Međimurske.

Izvanredni nadzor u PU Međimurskoj provele su Služba za unutarnju kontrolu MUP-a i Služba za nadzor, unaprjeđenje rada i razvoj policije Ravnateljstva policije.

Kako stoji u priopćenju, obavljenim nadzorom u PU međimurskoj Unutarnja kontrola MUP-a je utvrdila da je pritužba Dine Molnara većim dijelom neutemeljena. Utvrđena je utemeljenost pojedinih navoda u pritužbi koji se odnose na propuste u primjeni metodologije rada.

U skladu s tim, rukovoditeljima PU međimurske naloženo je poduzimanje određenih aktivnosti kako bi se takvi propusti izbjegli u budućem radu, a protiv nekoliko policijskih službenika pokrenut će se disciplinski postupak.

Budući da je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu također zaprimilo pritužbu Dine Molnara, sve prikupljene obavijesti, utvrđene u izvanrednom nadzoru, dostavit će se navedenom državnom odvjetništvu, stoji između ostalog u priopćenju.

Komentari