Muškarac iz Ivanca protuzakonito kupio više desetaka kilograma duhana

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.09.2013. 19:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

U srijedu, 11. rujna u 7:35 sati, u Koprivničkoj ulici u Donjoj Dubravi, policijski službenici zatekli su 48-godišnjaka iz Ivanca i  45-godišnjaka iz Kloštra Podravskog kako u osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim se služio 48-godišnjak stavljaju dvije veće PVC vreće ispunjene materijom nalik duhanu.

Pretragom vozila temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu potvrđeno je da se u vrećama nalazilo nekoliko desetaka kilograma duhana, a dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 45-godišnjak duhan prodao 48-godišnjaku za nekoliko tisuća kuna.

Kako je duhan roba čiji je promet ograničen, protiv njih će se Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu podnijeti kaznena prijava radi kaznenog djela "Nedozvoljena trgovina".

- Ovaj je slučaj prigoda da građane upozorimo neka ne kupuju duhan od neovlaštenih osoba i mimo legalnih prodajnih kanala, jer se takvom kupovinom i oni izlažu kaznenoj odgovornosti s obzirom da je i kupovina i prodaja na ovakav način zabranjena - napominju iz PU međimurske.

Komentari