IZVIJESTILA PU VARAŽDINSKA

Muškarac iz Varaždina poduzeće u kojem je radio oštetio za više od 2,5 milijuna kuna - evo kako je to izveo

Objavljeno: 16.07.2021. 11:12

Zadnja izmjena: 16.07.2021. 11:12

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje mjesto događaja)

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim muškarcem iz Varaždina, zbog sumnje da je kao djelatnik jednog poduzeća zaduženog za vođenje trgovinskog poslovanja kojem je sjedište u Varaždinu počinio kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Navedeni je, kako se sumnja, na jedno ime otvorio obrt sa sjedištem u Zagrebu sve u cilju prikrivanja stvarnog vlasništva, kojim je započeo poslovanje na način da je kao glavni kupac robe obrta postalo poduzeće u Varaždinu u kojem je radio, te je na taj način od ožujka mjeseca 2014. godine do travnja mjeseca 2019. godine ispred obrta prodao poduzeću u Varaždinu robe u iznosu većem od 2,5 milijuna kuna bez PDV-a, a cijena robe koja je bila prosječno uvećana za 45 % u odnosu na cijenu koju je poduzeće moglo kupiti od drugih dobavljača. Tim radnjama je oštetio poduzeće u Varaždinu u kojem je bio odgovoran za nabavu robe za više od milijun kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici protiv osumnjičenog su podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Komentari