Muškarac koji je sletio u kanal HE Dubrava je iz Kelemena

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 31.01.2014. 15:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U četvrtak, 30. siječnja u 15:57 sati, Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest građanina da je u snijegu uz lokalnu cestu kraj derivacijskog kanala HE Dubrava kod naselja Orehovice primijetio tragove kotača vozila koji vode od ceste do kanala.

Službenici Policijske uprave međimurske i Javne vatrogasne postrojbe Grada Čakovca odmah su pristupili pregledu korita derivacijskog kanala, ali je on zbog mraka prekinut i nastavljen danas, 31. siječnja, kada su angažirani i ronioci.

>>U kanalu HE Čakovec pronađen auto u kojem je bio mrtvi muškarac

Pregledom je u vodi kanala, oko 100 metara nizvodno od primijećenih tragova, pronađeno osobno vozilo varaždinskih registracijskih oznaka u kojem se nalazilo tijelo muškarca, za kojeg je utvrđeno da se radi o 60-godišnjem vlasniku vozila iz Kelemena u Varaždinskoj županiji.

Očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da je on neutvrđenog dana  upravljajući vozilom spomenutom cestom iz smjera Orehovice u smjeru Preloga iz neutvrđenih razloga skrenuo sa ceste u kanal, pri čemu je vozilo u cijelosti potonulo pod vodu, a on je smrtno stradao.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu nad mrtvim tijelom će se izvršiti obdukcija radi utvrđivanja uzroka smrti.  O događaju će se dostaviti posebno izvješće Županijskom državnom  odvjetniku u Varaždinu.

Komentari