izvijestila pu varaždinska

Muškarac krivotovorio dokumente, pa od banke dobio enormni iznos kredita

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.01.2020. 13:27

Zadnja izmjena: 17.01.2020. 13:31

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, zbog sumnje da je kao osoba ovlaštena za zastupanje trgovačkog društva sa sjedištem u Koprivnici, počinio kaznena djela Prijevara u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Naime, kako se sumnja, on je u razdoblju od 1. ožujka 2019. godine kad je predan zahtjev za realizacijom kratkoročnog revolving kredita u jednoj banci sa sjedištem u Zagrebu, do 2. kolovoza 2019. godine kad je otkazan ugovor o navedenom kreditu, u gospodarskom poslovanju s ciljem da pravnoj osobi koju zastupa pribavi protupravnu imovinsku korist, u službene ili poslovne isprave koje je priložio zahtjevu za kredit i to ugovor o ustupu potraživanja, izvod otvorenih stavaka trgovačkog društva i poslovne račune, unio neistinite podatke te svojim potpisom i službenim pečatom ovjerio takve isprave i uporabio ih kao prave.

Navedeno je za posljedicu imalo plasiranje navedenog kredita od 7 500 000 kuna, čime je spomenuta banka lažnim prikrivanjem i prikazivanjem činjenica dovedena u zabludu i oštećena za taj iznos, koji do danas nije vraćen. Protiv 40-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari