Na meti otmičara: Kamionom s farme noću odvezli četiri krave

Objavljeno: 09.11.2011. 09:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: ilustracija

Lopovi u Međimurju zaista više ne biraju što će ukrasti. Jučer smo izvjestili o lopovu koji je ukrao čak tonu i pol krumpira i to direktno sa polja, a već danas nova bizarna krađa - nepoznati je lopov naime odlučio ukrasti četiri krave!

U noći sa ponedjeljka na utorak nepoznati je počinitelj iz nezaključane farme obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz međimurskog mjesta Otok otuđio četiri steone krave pasmine „simentalac“ vrijedne nekoliko desetaka tisuća kuna.

Krave je izveo iz staje i utovario u nepoznato vozilo i odvezao ih u nepoznatom smjeru. Pokušao je ukrasti i petu kravu no ona mu je očito skliznula sa vozila. Pronađena je naime sa slomljenim stražnjim nogama, bačena u bazen za gnojnicu.

Večernji list donosi da je bez krava ostao Ivica Kočiš iz Otoka kod Preloga.

- Nisu uopće birali koja će grla pokupiti jer su odvezli i junicu koja se svakog časa trebala oteliti. Možda im se i otelila na kamionu – rekao je Kočiš za Večernji list dodavši da je na putevima koji vode s farme pronašao tragove kamionskih kotača.

Obiteljsko gospodarstvo Kočiš ima pedesetak grla, a od poljoprivrede živi cijela peteročlana obitelj. Procjenjuje da su sve četiri krave vrijedne oko 8 tisuća eura.

- Ne računajući i mlijeko koje bi dale - ogorčen je Kočiš koji pretpostavlja da su ukradene radi prodaje, a ne isključuje ni mogućnost da će završiti preko granice, u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Krađa krava uznemirila je poljoprivrednike koji planiraju organizirati noćna dežurstva na svojim farmama, piše Večernji list

Komentari