Reakcija na nesreće

Na mjestu pogibije dvoje ljudi kod Ludbrega do kraja godine počet će izgradnja kružnog toka

Objavljeno: 09.02.2016. 15:02

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 07:48

Foto: Fotomontaža

Na državnoj cesti D-24 između Slanja i Hrastovskog u razmaku od nešto više od tjedan dana dvije su osobe smrtno stradala. Nesreće se dogodilo na istom mjestu, a to je alarmiralo gradske oce Ludbrega i policijske službenike zadužene za sigurnost cestovnog prometa pri PU varaždinskoj.

Cesta D-24, naime, jedina je cesta u Varaždinskoj županiji koja nije obnovljena. Nije široka sedam metara, na nekim mjestima nema ni biciklističke staze, a ujedno je riječ pravocrtnoj cesti na kojoj se može dobro pritisnuti papučicu gasa, čemu mnogi ne mogu odoljeti. Znaju to svi koji su se vozili tom cestom.

Nažalost, zbog nepažnje, u nešto više od tjedan dana dogodile su se dvije teške prometne nesreće sa smrtnim ishodima. U prometnoj nesreći koja se dogodila 29. siječnja smrtno je stradao 57-godišnji biciklist koji se uključivao na glavnu cestu. Na njega je u tom trenutku naletio 21-godišnjak kombi vozilom.

Za nešto više od tjedan dana, točnije 6. veljače na istom mjesto dogodila se stravična prometna nesreća između automobila i teretnog vozila. Kasnije je u bolnici preminula 45-godišnja žena iz osobnog vozila.

Sve je to nagnalo ludbreške vlasti i Policijsku upravu varaždinski da reagira.

- Svjesni smo problematike. Riječ je o državnoj cesti i zajedno s PU varaždinskom uputili smo zahtjev Hrvatskim cestama kako bi se rekonstruiralo raskrižje državne i lokalne ceste - rekao je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega.

Dokumentaciju će izraditi Hrvatske ceste, no PU varaždinska ništa ne prepušta slučaju, već momentalno kreće na uvođenjem nove prometne signalizacije.

- Na mjestu gdje se sa sporedne ceste uključuju na glavnu stavit će se veći znak STOP, trepćuća signalizacija, dok će se na glavnoj cesti (op.a. D-24) smanjiti dopuštena brzina kretanja i bit će postavljeno upozorenje "opasno raskrižje" - rekao je Danijel Posavec, voditelj odsjeka za sigurnost cestovnog promet pri PU varaždinskoj.

Također Posavec ističe kako će se na toj relaciji više mjeriti brzina kretanja, sve dok se ne krene u rekonstrukciju.

Za rekonstrukciju je predviđeno da na mjestu raskrižja bude kružni tok.

- Vjerujem da će Hrvatske ceste požuriti s izradom dokumentacije i da će do kraja godine početi s radovima - zaključio je ludbreški gradonačelnik.

Komentari