Male, na prvi pogled banalne i nebitne stvari, mogu imati veliki utjecaj na vaš život. Dobro je to naučila Silvija H. (22) iz jednog malog mjesta u okolici Lepoglave.

Silvija i njena sestra Ivana (25) u petak rano ujutro putovale su na posao, a Silviji se žurilo u zgradu gradske uprave u Lepoglavi gdje je zaposlena temeljem programa stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

Automobilom je upravljala Ivana, a Silvija je sjedila odmah iza nje na stražnjem sjedištu. Vrata na suvozačevoj strani automobila bila su naime neispravna i to jutro ih Silvija nije mogla otvoriti pa je sjela na mjesto odmah iza svoje sestre. To se samo nekoliko minuta kasnije pokazalo kao spasonosna činjenica.

Na pružnom prijelazu nedaleko od njihovog doma, Ivana je automobilom ušla na pružni prijelaz, a da prije nije provjerila nailazi li vlak. Kad je shvatila svoju pogrešku, već je bilo prekasno.

Putnički vlak koji se kretao iz smjera Golubova prema Lepoglavi udario je u suvozačevu stranu njihovog automobila koji se zarotirao te je odbačen van kolnika.

Prema oštećenjima nastalima na automobilu, da je na suvozačevom mjestu sjedila osoba vrlo lako je nesreća mogla završiti tragedijom.

Ovako, djevojke su srećom prošle samo sa lakšim ozljedama te su u stanju šoka prevezene u varaždinsku Opću bolnicu gdje su zadržane na promatranju. 

Komentari

17.08.2012. 13:39h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: PU varaždinska