Na području PU međimurske dogodile su se četiri krađe

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 11.07.2013. 14:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

U proteklih nekoliko dana na području Policijske uprave međimurske dogodile su se četiri krađe.
    
U razdoblju od 8. do 10. srpnja u Ulici Anke Butorac u Šenkovcu nepoznati počinitelj provalio je u skladište poduzeća iz Donjeg Pustakovca odakle je ukrao razne rezervne dijelove za teretna vozila. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

U srijedu, 10. srpnja između 12:15 i 13 sati u šumi zvanoj "Hraščanska Šuma", uz rijeku Dravu kod Gornjeg Hraščana nepoznati počinitelj razbio je staklo na vratima parkiranog osobnog vozila vlasništvo 44-godišnjaka iz Merhatovca i iz kabine ukrao MP3 player, USB stick, naočale i sat. Materijalna šteta cijeni se na više stotina kuna.

U srijedu 10. srpnja Policijskoj upravi međimurskoj prijavljena je krađa iz vikendice kod Belice. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u utorak, 9. srpnja u vremenu od 21 do 22:30 sati u polju zvanom "Lipovke" kod Belice nepoznati počinitelj provalio u vikend kuću 27-godišnjaka iz Belice, odakle je ukrao  trosjed i hladnjak. Materijalna šteta cijeni se na više stotina kuna.

U utorak, 9. srpnja u Dravskoj ulici u Nedelišću nepoznati počinitelj je iz nezaključanog vozila vlasništvo 61-godišnjaka ukrao bankomat karticu pomoću koje je na više bankomata sa njegovog računa neovlašteno podigao novac. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

S obzirom da je u zadnje vrijeme zabilježeno više krađa iz vozila policija želi podsjetiti građane na neke mjere samozaštite na koje trebaju obratiti pažnju kako ne bi postali žrtve ove vrste kaznenih djela:

1. Na vozilu koje makar kratko ostavljaju bez nadzora ugasiti motor, izvaditi ključ iz kontakt brave i obavezno zaključati sva vrata.

2. U vozilu ne ostavljati vrjednije predmete poput mobitela ili drugih uređaja, novčanika ili torbice, a osobito ih ne ostavljati u kabini na vidljivom mjestu.

3. U novčaniku ili torbici u kojoj se nalaze bankovne kartice nikako se ne smije držati i podatak o PIN brojevima za pristup računima.

4. Ne ostavljati vozilo na zamračenom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora.

5. Ako su u mogućnosti u vozilo ugraditi alarmni uređaj.

 

Komentari