Na varaždinskom području tijekom vikenda petero ozlijeđenih u prometu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.04.2014. 12:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća i to pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 25. travnja oko 21:40 sati u Varaždinskoj ulici u Poljancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 22 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.51 g/kg  iz smjera Varaždina prema Ludbregu. Zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na cesti izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio van kolnika s lijeve strane i desnom bočnom stranom vozila udario u dvorišnu ogradu obiteljske kuće vlasništvo 60-godišnjakinje. Pritom je ozlijeđen, te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U petak, 25. travnja u 16:30 sati u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. 31-godišnjak je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.56 g/kg iz smjera Vidovskog trga prema Križanićevoj ullici. Zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i osobinama kolnika i utjecaja alkohola, prednjim dijelom vozila je udario u 50-godišnju pješakinju, koja je van obilježenog pješačkog prijelaza prelazila navedeni kolnik. Pješakinja je zadobila ozljede, te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 26. travnja oko 1 sat u ulici Rudolfa Rajtera u Ivancu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je upravljao 20-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.13 g/kg i prije prava stjecanja na upravljanje iz smjera Ivanca u smjeru Prigorca. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti prilikom izlaska iz desnog zavoja izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio van kolnika u lijevu stranu i desnom bočnom stranom vozila udario u zaštitnu metalnu ogradu potoka Bistrica. Ozlijeđeni je 18-godišnji putnik u vozilu, a medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 26. travnja u 21:10 sati u mjestu Varaždinbreg, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je upravljao 33-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.90 g/kg. Upravljao je iz smjera Gornjeg Kneginca u smjeru Varaždinskih Toplica, gdje brzinu svog vozila nije prilagodio uvjetima i stanju kolnika, te je u lijevom zavoju na uzbrdici izgubio nadzor nad vozilom i sletio u desnu stranu van kolnika gdje je prednjim djelom vozila udario u metalnu zaštitnu ogradu, nakon čega je došlo do zanošenja vozila na suprotnu stranu kolnika i udara u cestovni jarak. Isti je zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 27. travnja u 17:30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 56-godišnji muškarac. On je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 0.63 g/kg iz smjera Koprivničke ulice u smjeru Trnovca. Dolaskom u kružni tok prometa vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao na desnu stranu gdje je prednjim kotačem mopeda udario u povišeni rubnik uslijed čega je izgubio kontrolu i pao na kolnik. Isti je zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju "Alkohol". Tom su prilikom utvrdili ukupno 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj odbijanja alkotestiranja, te 46 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola od 2.21 g/kg utvrđena je kod vozača osobnog vozila u Maruševcu. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola, isključeni su iz prometa, dok je jedan vozač zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja.

Komentari