Nije stigla članica sudskog vijeća

Na Županijskom sudu odgođeno suđenje u slučaju malverzacija u ivanečkoj tvrtki ITAS

Objavljeno: 26.04.2016. 11:04

Zadnja izmjena: 26.04.2016. 11:21

Foto: Ivan Tomašković

Na varaždinskom Županijskom sudu danas je trebala biti održana javna rasprava u slučaju ITAS u kojem se Ivana Canjugu, Mariju Brezovec i njezinog sina Bojana te Editu Zebec i tvrtke Nekretnine Breza i B=Breza tereti se da su oštetili ivanečku tvrtku za više od 30 milijuna kuna u razdoblju od 2003. do 2006. godine. No, rasprava se odgodila jer nije stigla jedna o članica sudskog vijeća.

Naime, istraga protiv čelnika ivanečkog ITAS-a krenula je prije 11 godina, a optužnica je podignuta još 2007. godine. Prvookrivljeni Ivan Canjuga u tvrtku je stigao 1. siječnja 2002. godine, a krajem iste godine postao je direktor.

Malverzacije

Canjugu se tereti da je kao predsjednik uprave ITAS-a, uz suglasnost NO-a kojem je na čelu bila njegova teta Marija Brezovec, bivša gradonačelnica Ivanca i član njezin sin Bojan, s Editom Zebec kao direktoricom B=Breza sklopio ugovor kojim B=Breza ITAS-u kratkoročno pozajmljuje 600 tisuća kuna uz fiducijarni prijenos vlasništva nad nekim zgradama i dvorištima ITAS-a. Učinili su to s “unaprijed stvorenom odlukom” da ITAS ne vrati dug te je B=Breza potom postala punopravni vlasnik tih nekretnina koje su u biti vrijedile 9,95 milijuna kuna.

Na teret im se stavlja da su B=Brezi za samo 320 tisuća kuna prodali četiri zgrade radničkog odmarališta sa zemljištem na Pagu, koje su u biti vrijedile 3,25 milijuna kuna.

Na današnjoj raspravi trebao je biti ispitan Igor Pavlic svjedok optužbe, no jedna od članica sudskog vijeća nije stigla na raspravu jer je bila spriječena zbog bolesti djeteta pa se rasprava odgodila za 1. lipanja.

Također upućena je požurnica Općinskom sudu u Zadru za dostavu dokumentacije u spis, koja će biti temelj za građevinsko vještačenje.

Komentari