Čeka ga do 15 godina zatvora

Na Županijskom sudu pri kraju slučaj Josefa Denaca, monstruma koji je na Dravi silovao djevojčicu

Objavljeno: 16.03.2016. 18:07

Zadnja izmjena: 17.03.2016. 11:32

Foto: Arhiva evž

Oči javnosti maknute su sa slučaja na Županijskom sudu koji se vodi protiv osuđenog ubojice Josefa Denaca kojeg se tereti da silovao tada 11-godišnju djevojčicu, no kako doznajemo proces bi mogao uskoro završiti.

Monstrum je u u kolovozu 2014. godine iskoristio gužvu na Špancirfestu u Varaždinu i krenuo u gnjusan pohod. Tada 11-godišnjakinju oteo, odvukao je do šumarka i silovao . Da stvar bude gora, iživljavanje je snimao mobitelom, no policija ga je uhitila nakon dva dana.

Završio je u istražnom zatvoru, a Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je krajem studenog 2014. godine protiv njega podignulo optužnicu u zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i iskorištavanja djece za pornografiju.

Suđenje

Prva rasprava u tom slučaju koji je zatvoren za javnost održana je u prosincu iste godine, a do svibnja su održana još četiri ročišta. U procesu su napravljena dva medicinsko - psihijatrijska vještačenja koja su se u nekim dijelovima razilazila pa je bilo potrebe za tzv. nadvještačenjem.

Budući da je ono "stiglo" upravo ovih dana, postupak protiv Denaca će se nastaviti. Kako doznajemo od Županijskog suda, izvedeni su svi personalni dokazi tako da bi cijeli slučaj uskoro mogao i završiti.

Istaknimo da je Denac već od prije osuđeni ubojica jer je 2003. godine metalnim kliještima zatukao Petrijančana Ivana Dombaja. Nakon odsluženja kazne vratio se u rodni kraj, a u vrijeme kad je silovao 11-godišnjakinju bio je u prihvatilištu za beskućnike.

Proglase li Denaca krivim za silovanje djevojčice na Dravi, prijeti mu kazna zatvora do 15 godina.

Komentari