Načelnika Bednje sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti

HNS-ov načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović

Objavljeno: 11.09.2014. 11:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 65 godina, zbog sumnje da je kao načelnik jedne Općine počinio kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti, javila je danas PU varaždinska.

Kako se sumnja, navedeni je iskoristio svoj položaj načelnika kao i ovlasti koje je imao, te je s ciljem da sebi pribavi imovinsku korist tijekom 2009. i 2010. godine donio i potpisao odluke o odobravanju financijskih sredstava za plaćanje odvjetničkih usluga u postupcima u kojima je odvjetnik zastupao osobno 65-godišnjaka, a koja plaćanja su vršena sredstvima iz proračuna Općine, na koji način je oštetio Općinu za iznos veći od deset tisuća kuna, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Protiv navedenog će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako pak neslužbeno saznajemo radi se o HNS-ovcu Mirku Bistroviću, načelniku Općine Bednja.

Iako, Bistrović do sada nije vidio ovu kaznenu prijavu, nastalu situaciju je komentirao za eVaraždin.

- To je apsurdno. Od 2001. do 2009. godine radio sam bez plaće i tako općinskom proračunu uštedio oko 270 000 kuna. Ovi odvjetnički troškovi odnose se na zastupanje mene po službenoj dužnosti. Radi se samo o još jednoj farsi gospode iz suprotnog političkog tabora, iz HDZ-a. Tako me oni prozivaju i zbog Varteksa u Bednji, a njihov je član bio direktor pogona 30 godina, a čim su se pojavili problemi je pobjegao - rekao je Bistrović.

Dodao je da će moći više reći kad se upozna podacima na temelju kojih se podnosi kaznena prijava.

>> Bednja: HDZ zbog Varteksa prozvao Bistrovića, on odgovorio...

Komentari