Nadzorom školskih autobusa policija utvrdila da su tehnički ispravni

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.02.2013. 16:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Varaždinska prometna policija tijekom proteklog je tjedna, u sklopu aktivnosti usklađenih s akcijama Europske unije, provodila nadzor teretnih vozila i autobusa.

Osim kontinuiranog nadzora navedenih kategorija vozila, u četvrtak 14. veljače, u suradnji s prometnim inspektorom Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture, proveden je nadzor autobusa koji organizirano prevoze djecu u školu ili iz škole, a sve s ciljem zaštite djece kao sudionika prometa.

Prilikom navedenog nadzora kod dvije osnovne škole utvrđeno je da nadzirani autobusi ispunjavaju uvjete za organizirani prijevoz djece te da su tehnički ispravni.

Varaždinska policija ujedno skreće pozornost na obvezu korištenja sigurnosnih pojasa tijekom vožnje djeteta u autobusu te sjedenja na sjedalu za vrijeme vožnje ili u trenutku zaustavljanja autobusa, kako ne bi došlo do neželjenog ozljeđivanja djeteta ili mogućeg ometanja vozača.

Cilj suradnje policije s odgojno-obrazovnim ustanovama i roditeljima djece je doprinijeti stvaranju pravilnih i pozitivnih prometnih navika tijekom vožnje u školskom autobusu, ističu iz PU varaždinske.

Komentari