poseban oprez ako ste stari

Najomiljenija meta prevarantima u našem kraju jesu osobe starije dobi - evo najnovijih primjera

Objavljeno: 02.10.2017. 18:28

Zadnja izmjena: 02.10.2017. 18:28

Foto: Ilustracija

Lopovi prevaranti i dalje rade punim tempom, a u posljednjih par dana na njihovoj su se meti našle starije osobe. Načini varanja su već isprobani, ali drski lopovi uvijek nađu nekog tko će nasjesti na njihov trik.

Tako su prošloga utorka dvije osobe prevarile 76-godišnjakinju u Jalšovcu Svibovečkom. U njezinu su kuću došli nepoznati žena i muškarac, predstavivši se kao članovi udruge za pomoć starijim osobama. Za vrijeme kad je žena razgovarala s oštećenom, nepoznati je muškarac ušao u jednu od soba i otuđio novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

A u petak oko 9 sati u Ličkoj ulici u Varaždinu, dvojica nepoznatih muškaraca prišla su 89-godišnjaku koji se kretao ulicom, te od njega zatražili iznos od nekoliko tisuća kuna da otkupi zlatni lančić koji su ova trojica navodno našli na ulici. Navedeni je nakon toga otišao u banku i podigao traženi iznos te ga predao navedenoj dvojici, koji su mu predali lančić, da bi naknadno utvrdio kako lančić nije zlatan i da nema nikakvu vrijednost. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari