Rezultati akcije

Najviše je proteklog vikenda 'napuhala' 31-godišnja vozačica, čak 2,32 promila

Objavljeno: 18.03.2024. 12:21

Zadnja izmjena: 18.03.2024. 12:29

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, za vrijeme pojačanog policijskog nadzora ukupno je utvrđeno 233 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Kako su danas izvijestili iz Policijske uprave Varaždinske, najviše promila, 2,32 'napuhala' je 31-godišnjakinja, koju su policijaci 'ulovili' u nedjelju, oko 00.45 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveli su je u PP Varaždin i smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Dosta promila imao je rano jutros i 40-godišnji vozač. Njega su u 00,50 sati u Ulici Vladimira Nazora u Petrijancu zaustavili policijski službenici, i tom je prilikom 'napuhao' 2,13 promila, pa su ga u PP Varaždin smjestili u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Ulovili ga s promilima i bez vozačke

U nedjelju oko 01,35 sati na istočnoj zaobilaznici u Varaždinu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao muškarac starosti 32 godina pod utjecajem alkohola od 1,92 promila i u vrijeme kad mu je pravomoćno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PP Varaždin, a privremeno mu je oduzeto i vozilo. Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, 4 vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje, a 2 vozača su uhićena te dovedena na nadležni Općinski sud u Varaždinu, izvijestili su iz Policijske uprave varaždinske.

Komentari