Nakon 13 godina, u srijedu presuda petorci za dilanje droge

Objavljeno: 20.02.2015. 11:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Iznošenjem završnih govora na Županijskom sudu u Varaždinu u petak je zaključena rasprava u suđenju varaždinsko - međimurskoj petorci koju se tereti za udruživanje radi prodavanja veće količine sintetskih droga od prosinca 2001. do početka 2002. godine.

Riječ je o ponovljenom postupku, čak četvrtom, s obzirom da su Roman Dobranić i drugi čak tri puta oslobođeni krivnje.

- Ovo je četvrto suđenje i u cijelom postupku nije se održalo baš ništa. Optužba nije napravila ništa da optužnica bude održiva - rekao je branitelj četvrtoptuženog Damira Škvorca.

Prvookrivljeni Roman Dobranić iz Gornjeg Ladanja, kojem se na teret stavlja da je znao za cilj zločinačkog udruženja i u tom sastavu neovlašteno kupovao i prodavao veće količine ecstasya, traži da ga se oslobodi optužbi.

- Nisam kriv za djela koja mi se stavljaju na teret pa molim sutkinju da me oslobodi - rekao je Dobranić, a to traži i branitelj drugookrivljenog Ivice Možanića kojeg se tereti da je u veljači 2002. godine stupio je u kontakt s dvojicom prikrivenih istražitelja koji su predstavili kao kupci većih količina opojne droge MDMA i MDE.  Sastali na benzinskoj postaji u Krležinoj, a na sastanak je uz Možanića stigao i Dobranić. Istražiteljima su predali 490 tableta ecstasya, koje su prethodno kupili od četvrtoptuženog Čakovčana Damira Škvorca (190 tableta) i trećeoptuženog Vusića (300 tableta), stoji u optužnici.

- Ni jedan dokaz ne upućuje da je moj branjenik počinio kaznena djela koja mu se stavljaju na teret - rekao je Možanićev branitelj.

Također branitelji su isticali da je vrlo klimavo to što optužba sve temelji na iskazu petooptuženog Nikice Patafte, koji je iskaz mijenjao nekoliko puta. No, braniteljica ističe da je Patafta iskaz, za kojeg se drži optužba, dao pod prijetnjama.

- On je svoj iskaz dao pod pritiskom policije i isticao da su ga čak i tukli. S obzirom na činjenice u cijelom postupku, tražimo oslobađajuću presudu - rekla je braniteljica Patafte.

Optužba pak traži osuđujuću presudu za varaždinko - međimursku petorku, a presuda za proces koji traje čak 13 godina bit će u srijedu, 25. veljače u 13 sati.

Komentari