Nakon dvije godine završen stečaj Varaždin-busa

Objavljeno: 04.10.2012. 12:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Trgovački sud u Varaždinu, nakon dvije godine od pokretanja, zaključio je stečajni postupak nad tvrtkom Varaždin bus, koja je u Varaždinu obavljala usluge javnog gradskog prijevoza.

Pokretanje stečajnog postupka predložio je Regionalni industrijski sindikat i to na zahtjev radnika, nakon što im sredinom 2010. godine nisu isplaćene dvije plaće. Po otvaranju stečaja, Grad Varaždin povjerio je prijevoz putnika Autobusnom prometu u stečaju, koji je preuzeo 14 od ukupno 36 radnika Varaždin busa.

Pedesetak vjerovnika, inače, potraživalo je od Varaždin busa tri milijuna kuna. Radnicima je isplaćeno 436.000 kuna, od čega je 132.000 namaknuto prodajom imovine, a preostali dio isplatila je Agencija za osiguranje radničkih potraživanja.
Poslovanje Varaždin-busa od samog su početka pratile mnogobrojne afere. Koncesiju za prijevoz putnika Grad Varaždin prvotno je dodijelio tvrtki Imex Car, a kasnije je prenesena na Varaždin-bus.

- Pod vodstvom direktora Željka Krajana, Varaždin-bus grubo je kršio čitav niz propisa. Bezuspješno smo upozoravali Grad na loše poslovanje koncesionara, no nisu htjeli reagirati, usprkos činjenici što je inspekcija utvrdila brojne nepravilnosti.
Vozači su, primjerice, mjesečno odradili oko 40 sati prekovremeno i 20 sati noćnog rada, što im uopće nije bilo plaćeno - podsjećaju u RIS-u.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika

Komentari